Dela med andra

My Dream Now erbjuder praktikplats inom kommunikation!

Publicerad 2018-11-07


Vår vision är att alla elever ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och drömmar. My Dream Now erbjuder ett konkret program för inspirerande samverkan skola-arbetsliv. Frivilliga från arbetsliv och högskola inspirerar elever att se sina möjligheter i arbetslivet. Team med frivilliga träffar elever i skolan och eleverna får komma på besök på arbetsplatser. Arbetsgivare som vill ta aktivt samhällsansvar är betalande partners och erbjuder sina anställda möjligheter att engagera sig. Vi prioriterar områden med stor potential som Tensta, Biskopsgården och Rosengård – där många unga saknar förebilder i arbetslivet.
My Dream Now har idag ett trettiotal partners däribland Scandic, Tieto, Fujitsu, Kriminalvården, Skanska, Nordea, MTR, Canon med flera. Under läsåret 2017-18 träffade My Dream Now totalt 1913 elever, 260 frivilliga klasscoacher engagerade sig och det genomfördes 229 stycken klasscoachträffar och 124 arbetsplatser tog emot elever på besök.

Vi är totalt 7 personer som arbetar heltid, 5 personer i Stockholm och 2 personer i Göteborg.

Kolla gärna vår film för att se skillnaden vi gör: https://vimeo.com/290655599


Arbetsuppgifter
Vi är måna om att din praktikperiod ska bli ömsesidigt givande. Du kommer att bli en del av vårt team och få stora utvecklingsmöjligheter genom både handledning och eget ansvar. Under din praktik kan du exempelvis få erfarenhet av att arbeta med:
• Planera och skapa inlägg i sociala medier.
• Redigera, skriva och publicera texter på hemsidan.
• Bevaka vad som skrivs och uppmärksammas i media om My Dream Now, våra konkurrenter, på teman arbetsmarknad, integration, utbildning och förmedla relevant information.
• Vara behjälplig vid stöttning av våra partnerföretag - dvs ta fram profilprodukter, listor, presentationer
• Delta vid elevaktiviteter (klasscoachträffar, studiebesök)
• Medverka på och hjälpa till att arrangera events som t.ex. ambassadörsträffar.


Kvalifikationer
För att trivas och utvecklas i rollen ser vi gärna att du
• Studerar till, har avslutat/studieuppehåll eller har en kandidat- eller magisterexamen med inriktning media och kommunikation, journalistik, projektledning eller annan relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet.
• Har goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Ett tredje språk är meriterande (ej krav).
• Förståelse och intresse för digital kommunikation och är van vid och gillar att använda sociala medier särskilt LinkedIn, Facebook och Instagram.
• Det är även meriterande (ej krav) om du kan och gillar att arbeta med rörlig bild och filmproduktion, fotografering och grafisk formgivning (PhotoShop, InDesign) samt att göra presentationer (Powerpoint).
Vi lägger stor vikt vid personlighet – det är viktigt för oss att du har en positiv attityd och är noggrann, nyfiken, flexibel och bekväm med att hugga i där det behövs. Vi hoppas också att du har god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Kontaktperson
Haddy Foon
haddy.foon@mydreamnow.se
073 311 39 93

Jobbansökan
Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt till haddy.foon@mydreamnow.se. Vänligen skicka oss inte ditt CV, vi är mer intresserade av dina drivkrafter och praktiska förmåga. Skriv istället en kärnfull motivering till varför just du ska få praktikplatsen.
Vi ser gärna sökande i alla åldrar med olika bakgrund, kön och förutsättningar.

Vi ser fram emot din ansökan!
haddy.foon@mydreamnow.se
emp.jobylon.com


Tillbaka
  Arbetsgivare
My Dream Now

Antal platser
1 st


Ort
Stockholm

Sista ansökningdag
2018-12-01

Tidsperiod
Praktik 10-20 veckor

Länkar
My Dream Now


Bookmark and Share