Dela med andra

Lärare till årskurs 1-6 till Slottsskolan

Publicerad 2018-12-04


Vi på Slottsskolan är en F-6 skola med 460 elever. Skolan ligger i centrala Eskilstuna i närheten av Stadsparken med ett gångavstånd till resecentrum på 10 minuter. Slottsskolan ligger på historisk mark och är inrymd i en av Eskilstunas äldsta skolbyggnader som renoverats till modern standard. Skolans elever går i åldershomogena klasser och fritidshem placerade nära varandra. Skolans lärare och fritidshemspersonal arbetar tillsammans för sina elever i små arbetslag.

Arbetsuppgifter
En gång i tiden var detta platsen för Eskilstuna hus, ett kungligt residensslott. På samma plats ligger idag Slottsskolan den traditionella skolan med fina lokaler där 75 personer tillsammans arbetar för elevernas bästa!

Slottskolan söker nu engagerade lärare med behörighet att undervisa i årskurs 1-6. I din roll som lärare arbetar du med undervisning, enligt LGR11, samt vanliga arbetsuppgifter som ingår i lärarrollen. Du ser det som en självklarhet att variera undervisningen för att väcka engagemang och möta alla elevers olika behov och inlärningsstilar. Ditt arbete genomförs i nära samarbete med ett arbetslag och där elevens dag ses som en helhet. Du tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget arbetar med utgångspunkt från styrdokument, beslutande handlingsplaner och dokumentationsrutiner samt vara delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet på skolan. Ni själva styr hur ni vill lägga upp planeringen då vi har valt att dela upp ämnena mellan oss lärare. Något som är viktigt för oss är ett gott sammarbete med elever och vårdnadshavare då det är av vikt för elevens kunskapsutveckling.

Du håller din undervisning i våra snygga och väl underhållna lokaler. Med rymliga ytor och snygg inredning upplevs vi ha en modern atmosfär. Är det sedan dags för studiebesök har vi ett nära avstånd till stadsbibliotek, konstmuseum, Munktellstaden och vår nya Stiga Sports arena. I lågstadiet har vi fyra lärare på tre klasser, vilket möjliggör undervisning i halvklass eller att en lärare jobbar med extra stöd.

Vi tror att du kommer att trivas hos oss, till exempel har vi ett gäng lärare som jobbat länge hos oss och brinner för Slottsskolan. Du möts av glada och positiva kollegor och som ny hos oss får du alltid en egen mentor . Det vi har fokuserat på ett tag är matematiklyftet, läslyftet, digitalisering och att jobba med det pedagogiska ledarskapet. Framöver kommer vi till exempel jobba för att öka våra resultat. Vill du vara med?

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en lärarexamen med behörighet att undervisa för årskurserna 1-6 alternativt att du har en pågående utbildning och blir klar inom kort. Vi ser gärna att du har aktuell erfarenhet från pedagogisk verksamhet via arbete eller VFU (verksamhetsförlagdutbildning) och praktiskt arbete utifrån gällande läroplan (Lgr11). Gärna behörighet i samtliga teoretiska ämnen för årskurs 1-6.

Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, grundläggande it-kunskaper och känner trygghet i att använda it som en del i din undervisning.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap i klassrummet och kan planera och följa upp ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera med både vuxna och barn. Vi tror att du vill utvecklas i din roll som lärare och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov.

Eskilstuna kommun
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.


Kontaktperson
Lisa Holmström
lisa.holmstrom@eskilstuna.se
016-710 50 08

Jobbansökan
Sök via länken
www.offentligajobb.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun

Antal platser
3 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2018-12-18

Länkar
Eskilstuna kommun


Bookmark and Share