Dela med andra

Helgjobb inom vården

Publicerad 2019-12-04


Nu testar vi något nytt!

Vi söker dig som vill arbeta schemalagda helger inom vård och omsorg. Vi erbjuder en tidsbegränsad visstidsanställning med schemalagda helger fram till 31/5 och söker framförallt dig som har en annan huvudsysselsättning som exempelvis studier, eget företag eller deltidsarbete hos en annan arbetsgivare.

Du kan inte kombinera denna tjänst med att vara timanställd hos oss på Eskilstuna kommun (exempelvis på bemanningsenheten). En helganställning utesluter inte möjligheten att söka och få sommarjobb i kommunen.

Hos oss arbetar du med människor för att se till att de får en utvecklande vardag och en god omvårdnad. De människor du möter varierar i ålder, i färdigheter och i vad de har för omsorgsbehov. Vi finns där behovet finns vilket innebär runt om i hela Eskilstuna kommun och nu behöver vi din hjälp under helger (fredag, lördag och söndag).

Behovet finns framförallt inom äldreomsorgen (äldreboende och hemtjänst) och inom område funktionshinder (LSS, socialpsykiatri och personlig assistans).

Vi kommer löpande boka in till intervjuer. Blir du aktuell för intervju kommer vi att ta kontakt med dig via e-post. Ha därför ett öga på din inkorg och kontrollera gärna så att inget hamnat i skräpposten.

Är det här ett uppdrag som väcker ditt intresse - ansök redan idag!

Arbetsuppgifter
Vill du göra skillnad i människors vardag, tjäna extra pengar och samtidigt få erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg? Sök helganställning hos oss!

Här kan du läsa om de områden vi söker personal till. Du kommer i din ansökan att få ange vilka områden du kan tänka dig att arbeta inom.

Hemtjänst

Hemtjänst innebär stöd och hjälp för att brukaren ska kunna bo kvar hemma. Du åker hem till brukare och hjälper dem med beslutade insatser.

Äldreboende

Vård- och omsorgsboende för äldre innebär en bostad med möjlighet till service och omvårdnad dygnet runt. Den enskildes behov styr omfattningen av service och omvårdnad. Du arbetar med att ge vård och omsorg till äldre på ett av våra äldreboende.

Personlig assistans

Här stödjer du vuxna brukare i deras egna hem eller någon annanstans där brukaren befinner sig och oftast arbetar du ensam. Dessa brukare har varierande funktionsnedsättning som gör att deras behov av stöd varierar. Många har ett högt omvårdnadsbehov.

LSS Barn

Här stöttar du barn och ungdomar med funktionsvariationer antingen i hemmet, fritids eller på boende.

LSS Vuxna

Vårt huvuduppdrag är att stötta vuxna personer med funktionsvariationer där deras behov, vilja och färdigheter står i fokus. Du arbetar på ett eller flera av våra boende där du stöttar personer med LSS-beslut i deras hem-miljö.

Socialpsykiatri

Vår uppgift inom socialpsykiatrin är att stödja och motivera våra brukare med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar till en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Du kan arbeta antingen på ett särskilt boende eller inom hemtjänst riktad mot brukare med psykiska funktionsnedsättningar.


Kvalifikationer
För att vara anställd hos oss behöver du vara över 18 år. Om du söker tjänst som undersköterska behöver du ha behörighet för det och för vissa tjänster krävs gymnasieexamen.

Du får gärna ha en annan sysselsättning som exempelvis studier, men du kan inte kombinera denna tjänst med att vara timanställd hos oss på Eskilstuna kommun (exempelvis på bemanningsenheten).

Du får gärna ha erfarenhet av omvårdnadsarbete inom äldreomsorgen eller erfarenhet av arbete med personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.

Det är viktigt att du har god datorvana och du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift. På några arbetsplatser är det meriterande med språkkunskaper i finska.

För att arbeta inom hemtjänst behöver du kunna cykla och för vissa av våra arbetsplatser krävs körkort. En del arbetsplatser ligger på landsbygden och då behöver du körkort och tillgång till bil för att ta dig dit.

För oss är det viktigt hur du är som person. För att kunna arbeta och trivas hos oss behöver du vara självständig och kunna ta stort eget ansvar.

Du har ett positivt förhållningssätt och servicekänsla samt en förståelse och respekt för brukarens behov. Du behöver vara en person med stort engagemang för målgruppen och alltid ha brukaren i fokus och utgå från dennes behov.

I våra arbetsgrupper ställer vi upp för varandra och därför söker vi dig som är en lagspelare och som har lätt för att samarbeta.

Kontaktperson
Karolina Borg
karolina.borg@eskilstuna.se
016-710 50 04

Jobbansökan
Du söker via länken i annonsen. Vi tar inte emot ansökan på annat sätt.
bit.ly


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun-Vård och omsorgsförvaltningen

Antal platser
50 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2020-01-07Bookmark and Share