Dela med andra

Amnesty praktikplats inom Projektledning och event, Stockholm

Publicerad 2020-03-19


På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter och om hur en ideell organisation kan fungera.

Vi söker dig som studerar på universitet eller högskola och vill göra praktik i höst. Ingår inte praktik i ditt program? Då vill vi uppmärksamma dig på att det går att söka enstaka praktikkurser på distans via flera universitet runtom i landet! Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och vi ser helst att du gör detta inom ramen för dina studier. Praktiken för höstterminen 2020 startar i slutet av augusti med en tre dagar lång introduktionsutbildning i Stockholm.

Amnestys insamlingsarbete tillhör avdelningen Kommunikation och Fundraising och handlar om att bygga ekonomiska och sociala förutsättningar till att driva vårt arbete för mänskliga rättigheterna. Vi arrangerar nu ett stort insamlingsevent och till hösten söker vi en praktikant inom projektledning och event.

Arbetsuppgifter
DINA ARBETSUPPGIFTER
Som praktikant inom projektledning och event blir dina arbetsuppgifter bland annat att assistera med målgruppsanalys och strategisk planering, sammanställa material till samt göra anteckningar i möten. Detta sker både internt på Amnestys Svenska sektion och externt med andra produktions- och mediaorganisationer. Du kommer även att ha kontakt med andra Amnestykontor och eventuellt ha möjlighet resa utomlands för besök på dessa samt för internationella möten kring projektet. Detta är en unik chans att delta i ett riktigt spännande event för Amnestys och mänskliga rättigheters framgång.

Kvalifikationer
DINA KVALIFIKATIONER

Utbildning inom för praktikplatsen relevant område (t ex kommunikation, marknadsföring, projektledning, eventplanering eller liknande)

Kunna tala och skriva svenska och engelska obehindrat

Intresse av och kunskap om mänskliga rättigheter

Erfarenhet av Amnesty eller andra NGO:s är meriterande

Som person är du självständig och konstruktiv och du har lätt för att samarbeta och kommunicera. Du har social kompetens och gillar att nätverka, och du är inte rädd för att träffa artister och offentliga profiler. Du har bra planeringsförmåga kopplad till en hög flexibilitet för förändringar med kort varsel.

Kontaktperson
Ioana Velasquez
ioana.velasquez@amnesty.se
08 729 0206

Jobbansökan
Ansökan med CV och personligt brev på engelska skickas senast 13 april genom att ange din e-postadress nedan (vi tar ej emot ansökningar via e-post). Mer information om våra praktikplatser hittar du på amnesty.se/lediga-jobb/gor-praktik-pa-amnesty/ eller specifikt om den här praktikplatsen direkt till Anschul Brandt på 08-729 02 00 alternativt anschul.brandt@amnesty.se. Har du frågor gällande praktikplatserna vänligen kontakta Ioana Velasquez på HR, ioana.velasquez@amnesty.se.
www.staffrec.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Amnesty International

Antal platser
1 st


Ort
Stockholm

Sista ansökningdag
2020-04-13

Tidsperiod
Hösttermin 2020Bookmark and Share