Dela med andra

Lärare i idrott och hälsa med möjlighet till försteläraruppdrag

Publicerad 2020-03-23


Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Vill du vara med och starta upp verksamheten i Salas modernaste skola?
Vallaskolan F-6 ligger centralt i Sala och är kommunens största grundskola med ca 420 elever och 55 personal. Skolan har ett fritidshem med ca 250 elever inskrivna i verksamheten. På Vallaskolan finns en vilja att ständigt utveckla kvaliteten vad gäller undervisning och fritidshemsverksamheten. Vi är särskilt stolta över att vara en arbetsplats med välutbildade och kunniga medarbetare, vårt kollegiala arbete med språkutvecklande arbetssätt och att skapa goda lärmiljöer för våra elever i en trygg och trivsam skola. Vårt mål är att alla elever ska ha godkända betyg i årskurs 6 och ha förmåga att bidra till ett gott samhälle.

Vi söker nu en legitimerad lärare med behörighet att undervisa i ämnet Idrott och hälsa som vill vara med och utveckla vår skola när vi flyttar till helt nybyggda lokaler i höst. Vi kommer att göra en stor satsning på rörelse och lek för att öka elevers fysiska aktivitet och delaktighet. Har du rätt kvalifikationer och erfarenhet så finns möjligheten till ett föresteläraruppdrag.


Arbetsuppgifter
Som lärare i ämnet Idrott och hälsa kommer du undervisa i årskurserna 3-6. Du kommer utifrån grundskolans läroplan planera, genomföra och utvärdera den pedagogiska verksamheten. Du samarbetar alltid i en nära dialog med andra pedagoger, elevhälsa, skolledning och andra medarbetare på skolan och du ser det som en styrka att arbeta kollegialt med andra lärare. På Vallaskolan arbetar vi för att alla elever ska känna sig delaktiga, sedda och trygga.

Om det blir aktuellt med ett försteläraruppdrag kommer du att ha en viktig roll i vår satsning att öka elevers rörelseglädje och förmåga att delta i lek och fysiska aktiviteter. Du kommer samarbeta med övriga pedagoger på skolan för att inspirera till mer fysisk aktivitet i skolans alla ämnen, raster samt i fritidsverksamheten. Du förväntas ha ett intresse för omvärldsspaning inom området samt vara intresserad av att samarbeta med pedagoger som driver utvecklingsarbete inom området på andra skolor. Innehållet i tjänsten samt förutsättningarna för försteläraruppdraget planeras tillsammans med rektor.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarexamen med behörighet att undervisa i idrott och hälsa. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Det är viktigt att du är en varm och trygg person. Du ska vara intresserad av att arbeta utifrån att rörelse och lek är viktiga inslag i hela skolans verksamhet. Du är lösningsfokuserad och har en positiv syn på att vara med och utveckla Vallaskolan inför framtiden. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kontaktperson
Helena Jansson
helena.jansson@sala.se
0224-74 80 22

Jobbansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-04-15. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb.
Vi vill gärna att du bifogar din examen/legitimation i ansökan. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 
Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
www.sala.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Sala Kommun

Antal platser
1 st


Ort
Västmanland

Sista ansökningdag
2020-04-15

Tidsperiod
Heltid

Länkar
Sala kommun


Bookmark and Share