Dela med andra

Skolkurator

Publicerad 2020-11-06


Realgymnasiet, en del av Lärande i Sverige AB, är en gymnasieskola som erbjuder både yrkesexamen och högskolebehörighet. Realgymnasiet finns idag i Borås, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping, Nyköping, Stockholm, Sundsvall, Trollhättan, Uppsala, Västerås och Örebro.

Idén om ”Det som är roligt för dig är viktigt för oss”, handlar om att så mycket som möjligt av elevernas skolarbete ska vara kopplat till verkligheten. På så sätt blir lärandet mer intressant, mer kreativt och mycket roligare!

Realgymnasiet i Eskilstuna ligger bara cirka 200 meter från centralstationen. På skolan går ungefär 150 elever och i personalstyrkan ingår 20 personer. Ett av kärnvärdena på skolan är 'team', det är något de jobbar väldigt mycket med och som en del i det är all personal alltid med på alla pedagogiska möten.

Nyckeln till framgången är nära samarbeten med ledande aktörer inom tillväxtbranscher. De ger Realgymnasiets elever en relevant och modern utbildning, skapar goda nätverk både nationellt och internationellt samt rätt branschcertifikat. På så sätt blir Realgymnasiets elever attraktiva att anställa på arbetsmarknaden.

Arbetsuppgifter
Vi söker en skolkurator som kommer att ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolledning, skolsköterska, två stycken speciallärare och tre stycken heltidsmentorer. Detta ställer krav på prestigelöshet och samarbetsförmåga.

I uppdraget som skolkurator kommer du, förutom att ingå i EHT-teamet, även att jobba förebyggande i större elevgrupp, hålla enskilda elevsamtal samt vara i kontakt med myndigheter såsom socialtjänsten och BUP.

Som skolkurator på Realgymnasiet förväntas du vara en stor och central del i såväl det pedagogiska- som det elevhälsofrämjande arbetet.

Inom organisationen finns ett elevhälsoteam centralt på huvudkontoret i Norrköping. Hos Realgymnasiet får skolkuratorn fortbildning tillsammans med de andra skolkuratorerna och skolsköterskorna inom koncernen.

Tjänsten är på halvtid och långsiktig. Anställningen startar i januari, vårterminen 2021 och 6 månaders provanställning tillämpas. Arbetstiderna är måndag förmiddag och utöver det är Realgymnasiet flexibla med schemaläggningen.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning som socionom alternativt inom beteendevetenskap och har erfarenhet av att arbeta som skolkurator. Det är meriterande om du har jobbat i journalsystemet 'Prorenata' tidigare.

Som person är du stabil - du behåller ett realistiskt perspektiv och agerar kontrollerat i pressade situationer, relationsskapande - du tar initiativ för att skapa nya relationer och ser relationerna i sitt rätta perspektiv genom att skilja på det personliga och det professionella, och samarbetsorienterad - du lyssnar och kommunicerar med ett konstruktivt förhållningssätt.Kontaktperson
Rasmus Larsson
rasmus.larsson@clwork.se
073-351 27 61

Jobbansökan
Du är varmt välkommen med din ansökan!

Vi intervjuar löpande och tillsättning kan ske innan annonstiden gått ut. Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna rekrytering samarbetar Realgymnasiet med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering, som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvariga rekryterare Rasmus Larsson på tfn: 073-351 27 61 eller Cilla Edrén på tfn: 073-351 27 62.
rasmus.larsson@clwork.se
www.clockworkpersonal.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Realgymnasiet Eskilstuna

Antal platser
1 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2020-12-06

Tidsperiod
Rekrytering - start januari 2021

Länkar
Kolla in vår Faceboo
Kolla in vår LinkedI


Bookmark and Share