Dela med andra

Två speciallärare till Årbyskolan, möjlighet till försteläraruppdrag

Publicerad 2021-09-15


Är du en person som drivs av att få göra skillnad för elever och har viljan och modet att utveckla vår skola och undervisning tillsammans med oss? Då kanske du är en av våra nya speciallärare!

För oss på Årbyskolan är trygghet, delaktighet och lärande viktiga ledord i vårt arbete med våra cirka 770 elever i årskurserna F-9. På skolan finns cirka 120 medarbetare som alla verkar tillsammans för att stärka helhetsbilden runt varje elev. Det är med stolthet vi kan säga att Årbyskolan är en skola för alla där vi berikar varandra med våra olika erfarenheter.

Det händer just nu mycket spännande och utvecklande saker på Årbyskolan. Vi arbetar med att förbättra arbetsmiljön för vår personal. Under våren 2021 anställdes sex heltidsmentorer och vi bygger nu ut vår elevhälsa. Vi har idag tre speciallärare som nu ska bli fem. Vi har också utökat kompetensen inom studie och yrkesvägledning och på kuratorssidan. Vi gör dessutom stora förbättringar av den fysiska arbetsmiljön på vår skola. Det gäller då exempelvis digital utrustning, arbetsplatsutrustning och kläder.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu två speciallärare, en med inriktning mot F-6 och en med inriktning mot F-9. Det finns möjlighet till försteläraruppdrag.

I rollen arbetar du med elever med behov av särskilt stöd både på individ-, grupp- och organisationsnivå.

I dina arbetsuppgifter som speciallärare ingår även att:

• Bidra med dina kompetenser inom det specialpedagogiska området.

• Genomföra klassrumsobservationer.

• Arbeta för att ge eleverna verktyg och resurser för att kunna lyckas med sina studier.

Du kommer vara en viktig del i elevhälsoteamet som jobbar främjande och förebyggande för att skapa en tillgänglig lärmiljö och hjälpa elever i behov av stöd. Vår grundtanke är att elevhälsoarbetet inte sker separat utan ska genomsyra allt vårt arbete på Årbyskolan.

Elevhälsoteamet kommer att bestå av fem speciallärare, tre kuratorer, två studie- och yrkesvägledare, två skolsköterskor, två biträdande rektorer och rektor.Kvalifikationer
Vi söker dig som uppfyller följande kvalifikationer:

• Lärarexamen och legitimation.

• Speciallärarexamen, eller pågående speciallärarutbildning som avslutas inom kort. Alternativt har du en annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.

• Erfarenhet av att arbeta enligt LGR11.

• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

• Goda IT-kunskaper.

Som speciallärare gillar du att dela med dig av dina kunskaper och att coacha andra och kanske är du också den person som dina kollegor kommer till för att be om tips. Du är intresserad av att påverka arbetssätt för att det ska bli så bra som möjligt för våra elever.

För att vara aktuell för försteläraruppdrag behöver du ha minst fyra års erfarenhet av att arbeta utifrån LGR11.

Andra nyckelkompetenser som vi välkomnar är att du är:

• självgående

• flexibel

• strukturerad

• lösningsfokuserad.

Du har förmåga att se olika sociala normer ur flera perspektiv och arbetar utifrån en helhetssyn på elevens kunskapsutveckling. Som lärare är du en tydlig vuxen som kan sätta gränser och skapa goda relationer till dina elever. Att arbeta med elever med komplex bakgrund som kan ha stora behov ser du som berikande. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och kompetenser.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning av elever som har ett annat modersmål än svenska.

Vill du bli en del av en skola där du får vara ditt bästa jag och bidra till våra elevers framgång? Välkommen med din ansökan!Kontaktperson
Karolina Borg
karolina.borg@eskilstuna.se
016-710 50 04

Jobbansökan
Läs mer och sök via länken
karolina.borg@eskilstuna.se
jobb.eskilstuna.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun

Antal platser
2 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2021-10-03

Tidsperiod
TillsvidareanställningBookmark and Share